Bart

Een eerste kennismaking

 

Creatief en fysiek bezig zijn en uitdagingen aangaan op het gebied van zingeving. Dat is in het kort hoe ik wil zijn en wat mij plezier en energie geeft. Zo heb ik gewerkt in de sportbranche, bij bouwbedrijven en bij een vrijwilligersorganisatie. Daarna heb ik, vanwege mijn enthousiasme voor het werken met jongeren en spiritualiteit, gekozen voor het onderwijs. Een inspirerende omgeving waarin ik mij als docent en als persoon verder heb kunnen ontwikkelen.

 

Ik heb bijvoorbeeld geleerd van de momenten waarop het plezier in mijn werk ontbrak. Nu probeer ik bij alle bezigheden de gerichtheid op mensen te bewaren en te werken vanuit mijn waarden. Op deze wijze heb ik niet alleen plezier in mijn werk maar is mijn bijdrage aan school ook persoonlijk en vernieuwend.

 

Naar de werking van waarden is vanaf de jaren zestig veel onderzoek gedaan. En vanaf het begin van deze eeuw plukken opleiders en leidinggevenden daarvan de vruchten. Uitgedaagd door schrijvers op dit gebied, ben ook ik op zoek gegaan naar mijn belangrijkste waarden. Ze blijken meer te zijn dan abstracte begrippen. In concrete situaties zijn het voor mij handvatten en richtingwijzers. Ze helpen keuzes te maken die bij mij passen waardoor ik beter presteer, in het belang van anderen en mijzelf.

 

Waardenbewust werken en leren heeft mijn reflectievermogen nog meer verbeterd en het begrip voor anderen vergroot. Met Waardegoed wil ik deze kennis en vaardigheden doorgeven aan jongeren en leidinggevenden. Omdat het goed is voor het samen werken en het samen leven!